FOTOTRATAMENTE IPL
Cu ajutorul aparatului cu Lumină Intensă Pulsată (IPL) se pot realiza mai multe proceduri: epilare, tratament de reîntinerire, tratamentul petelor hiperpigmentare, al acneei şi al unor leziuni vasculare.
Pentru a afla contraindicaţiile, pregătirea înainte de şedinţe şi precauţiile necesare între şedinţe şi ulterior acestora, vă rugăm să consultaţi secţiunea specială (daţi click aici ).
Principiul de actiune al IPL este similar cu cel al Laser-ului, adică emiterea unui puls luminos foarte intens, care este captat in diferite structuri ale pielii generând efecte diferite. Spre deosebire de Laser, prin folosirea unei lampi cu Xenon şi a filtrelor speciale, se pot selecta diferitele lungimi de undă ale spectrului luminos, care actionează specific: unele asupra firului de păr, altele asupra vaselor de sânge sau producând sinteză masivă de colagen. De asemenea, suprafaţa tratată la fiecare impuls este mai mare, de ordinul câtorva centrimetri pătrati, reducând riscul de ardere sau vaporizare a pielii. În ultimii ani tratamentele IPL au evoluat, rezultatele fiind foarte bune.
Epilarea definitivă sau de lunga durată?
Recent a început să fie folosit termenul de epilare de lungă durată în locul celei de epilare definitivă. Să încercăm să desluşim de ce! Înainte de a începe un astfel de tratament fiecare dintre dumneavoastră îşi pune unele întrebări cum ar fi: “Este epilarea definitivă?” sau dacă “Se oferă garanţii?”şi “De cate sedinţe este nevoie?”.
La primele două întrebări se poate raspunde “DA!”, însă trebuie să înţelegeţi în ce condiţii şi de ce factorul cel mai important este numărul de şedinţe.
Firele de păr sunt programate genetic ca număr şi structură, adică fiecare persoană se naşte cu fire de păr cu o anumită culoare, aspect şi număr de foliculi piloşi (rădăcina sau bulbul firului de păr). Pe parcursul vieţii numai un procent din foliculi sunt activi, adică produc un fir de păr. Aceştia trec pe rând intr-o fază dormantă, cu o periodicitate variabilă de până la câţiva ani (devenind pe rând activi apoi inactivi şi tot aşa). Dacă vă priviţi pielea în acest moment veţi observa un număr de fire de păr care arată toate la fel, dintre care unele sunt active (şi vor fi distruse definitiv la o şedinţă) precum şi fire aflate în faze intermediare şi finale care nu pot fi distruse decât atunci când vor deveni active. Nu putem şti care este faza în care se află firele de păr la un momentdat. După o şedinţă vor cădea 50-90% din firele de păr tratate, însă vor fi distruse definitiv doar cele aflate în faza activă numită şi anagen.
În concluzie: epilarea poate fi definitivă dacă se “prind” în fază activă un număr de foliculi apropiat de 100%. Aceasta se obţine prin efectuarea unui număr de şedinţe succesive, număr diferit în funcţie de zona tratată (pentru faţă este nevoie de un număr de şedinţe mai mare decât pentru restul corpului) şi de unele condiţii fiziologice sau patologice.
Un număr sporit de foliculi piloşi se activează fiziologic la pubertate, în sarcină sau menopauză dar şi în mod patologic în cazul unor afecţiuni ale ovarelor (chist, tumori virilizante), ale suprarenalelor sau datorită stress-ului. De exemplu se poate obtine un rezultat foarte bun dar, dacă apare una dintre aceste condiţii, se pot activa fire care nu existau la sfârşitul tratamentului.
Din aceste considerente este dificil de oferit o garantie, însă cabinetul nostru încearcă să vină în întâmpinarea dorinţelor dumneavoastră, oferindu-vă un program garanţie.
Deci înainte de a fi definitivă, epilarea este de lungă durată. Dacă aveţi asiduitatea şi răbdarea necesară atingerii unui număr suficient de şedinţe, epilarea va fi definitivă.
Nu putem estima numărul necesar de şedinţe (depinde de la persoană la persoană, de regiunea tratată şi de statusul hormonal) dar vă putem spune din experienţa noastră şi conform datelor din literatură că numărul mediu de tratamente este cuprins intre 5 si 10.
Contraindicaţii:
- Sarcină
- Leziuni inflamatorii şi tumorale ale pielii
- Cicatrici recente
- Administrarea de produse fotosensibilizante: Vitamina A, Retinol, antibiotice
- Fire de păr albe
- Boli de sistem
- Afecţiuni ale sistemului nervos, epilepsie
Precauţii:
- Piele bronzată
- Chiste sau tumori ovariene
- Tulburări endocrine
Riscuri:
- Nu există risc de cancer al pielii (radiaţiile UV sunt filtrate)
- Risc de hiper- sau hipo-pigmentari, dacă nu se respectă precauţiile legate de expunerea la soare şi folosirea unor creme cu FPS mare
- Arsuri superficiale
- Realizarea şi a unei unei epilări în cursul altor foto-tratamente (în special pentru bărbaţi)
- Senzaţie de disconfort în timpul tratamentului (în funcţie de pragul dureros al fiecărei persoane)
- Uşoare fenomene inflamatorii locale tranzitorii după tratament (ca după expunerea la soare)
TRATAMENTUL ANTICELULITIC
endermologie (Cellu M6)
Tratamentul cu Cellu M6 este foarte eficient impotriva celulitei fiind din ce in ce mai des intalnit in beauty salon si spa.
In ultimul timp este ingrijoratoare aparitia celulitei la varstele tinere, factorul hormonal fiind incriminat in primul rand, dar si alimentatia bogata in aditivi alimentar si hormoni.
Aspectul inestetic de “ coaja de portocala” apare ca urmare a unei stocari de grasime in adipocite (acestea marindu-si exagerat volumul - lipogeneza) si a unei retentii de apa si limfa in derm si lipoderm. Aceste doua neajunsuri duc la strangularea vaselor sangvine si limfatice, deci nici schimbarile metabolice nu se mai realizeaza normal. Marirea in volum a adipocitelor , retentia de apa si toxine, alterarea circulatiei sangvine si limfatice sunt acompaniate si de modificari ale tesutului conjunctiv. La femei, fibrele de colagen si elastina sunt dispuse paralel ceea ce permite deformarea tesutului conjunctiv, datorita maririi in volum a adipocitelor si gruparii acestora in cuiburi.
Toate aceste alterari pot fi ameliorate prin tratament cu Cellu M6. Aparatul reuseste acest lucru pentru ca piesa de mana imprima miscari successive de aspiratie (vacuum) si de rulare , masajul fiind eficient pentru ca se mobilizeaza foarte bine structurile cutanate pe zonele lucrate si se restabileste circulatia sangvina.
Datorita faptului ca celulita reprezinta grasimea din hipoderm (stratul profund al pielii) tratamentul de electie este oferit de masajul cu Cellu M6. Practicarea sportului sau urmarea unor diete afecteaza grasimea paralela, de sub hipoderm, dar nu si grasimea din hipoderm. Pentru o persoana supraponderala se recomanda in paralel dieta, miscare si endermologie pentru a se potenta efecte.
Cellu M6 Keymodule I este cel mai eficient aparat pentru tratarea celulitei si remodelarea corporala.
Recomandari:
- efectuarea a doua sedinte pe saptamana
- pentru intretinere 1-2 sedinte pe luna
- hidratare adecvata (2-4 l/zi)
- pentru persoanele supraponderale, asocierea cu dieta si miscare
MICRODERMABRAZIUNEA
Microdermabraziunea este un procedeu important in cosmetologie fiind folosita des in beauty salon sau spa.
Microdermabraziunea pielii se realizeaza cu ajutorul cristalelor de corundum (oxid de aluminiu) si are ca obiectiv stimularea regenerarii celulare a pielii prin exfolierea stratului cornos, fiind un tratament anti-imbatranire.
Indepartarea celulelor moarte din stratul superior keratinic al epidermului duce la stimularea diviziunii celulare, accelerarea activitatii celulare, vascularizarea intesa, stimularea sintezei de colagen.
Exfolierea este controlata, microcristalele nu interactioneaza cu celula vie (nu produc alergii) fiind inerte si de o duritate ridicata.
Dupa tratament pielea este curata, proaspata, catifelata si bine oxigenata.
Prin microdermabraziune se realizeaza:
- reducerea vizibila a ridurilor
- reducerea cicatricilor post-acneice
- reducerea petelor hiperpigmentare
- tratamentul foto-imbatranirii
- tratamentul seboreei
- tratamentul porilor dilatati
Avantajele microdermabraziunii sunt:
- este un procedeu natural
- nu este invalidant
- nu este dureros (nu necesita anestezie)
- poate fi repetat saptamanal (seboree)
Se recomanda ca inainte si dupa tratament cu doua saptamani sa se renunte la produsele cosmetice care contin α si β hidroxiacizi, β caroten, retinol, vitaminele A si E, sa se renunte la expunerea la soare sau solar cu trei saptamani inainte si dupa tratament, sa se foloseasca o crema cu factor mare de protectie solara 60+ ( 2-3 saptamani) si o hidratare adecvata (min 2l/zi).
LIFTING NONCHIRURGICAL
LIFTING - C (SORISA) este un aparat complet, ce permite efectuarea unor tratamente multiple:
- tonifierea faciala
- tratament antirid
- lifting automat
- tonifiere sani
- tonifiere fesieri
- tratament antistress si antioboseala
Rezultatele sunt vizibile de la prima sedinta (mai ales pentru zona ochilor), dar sunt necesare 10-12 sedinte pe luna pentru efecte durabile.
Efectele benefice notabile pentru piele sunt:
- faciliteaza eliminarea toxinelor si lichidelor retinute
- stimuleaza diviziunea celulara
- stimuleaza sinteza de colagen prin activarea fibroblastilor
- activeaza circulatia sangvina si amelioreaza metabolismul cellular
- tonifica pielea
- duce la disparitia ridurilor fine si la atenuarea ridurilor profunde
- amelioreaza tonusul muscular
Pe langa rezultatele remarcabile pentru piele, LIFTING – C se adreseaza si persoanelor anxioase, stresate si nervoase aducand reale beneficii psihologice. Durata unui tratament automatic complet este de numai 26 minute, producand un puternic efect stimulant, trofic, revitalizant si tonifiant.
|